Viena kārumu diena nedēļā; cepumu recepte

Cenšoties ēst un dzīvot veselīgi, aizmirstam, ka reizi pa reizei nepieciešams tomēr arī sevi palutināt.

Izveidojot kopīgu, ģimenisku sapulci katras nedēļas beigās, draudzīgi visi kopā izlemj, kura tad nākošnedēļ būs ģimenes kopīgā našķu diena jeb angliski - "cheat day". Šajās "šmaukšanās" jeb našķu dienās drīkstam atļauties sevi mazliet (nepārspīlējot) palutināt. Piemēram, pēc jaukām vakariņām ir laiks našķim - no cepumu mīklas gatavotam desertam.

Nepieciešams: cepumu mīkla (ar šokolādes utml. gabaliņiem), svaigais siers, kuram pievienots vaniļas ekstrakts un cukurs + sajauc ar uzputotu putukrējumu.

Gatavo: no cepumu mīklas (cookie dough) izveido nelielas bumbiņas, kuras liek veidnē un pieplacina, izveidojot nelielas bļodiņas. Tās cep 180 grādos 10-15 minūtes. Tām pa virsu tiek uzlikta putukrējuma masa un pārlieta šokolāde.

Lai bezgala garda našķu diena!

Foto avots: Shutterstock.com

Kā pašu spēkiem mājoklim piešķirt īpašu stilu? 3 idejas

Nav liela māksla veikalā iegādāties standarta preces savam mājoklim. Taču īpašu auru mājvietai piešķirsiet, ja pašu spēkiem izgatavosiet īpašus un pat unikālus interjera priekšmetus.  Lasīt tālāk »

Ģimenes recepšu grāmatai: ķirbju sukādes

Ķirbju laiks pa īstam sākas tikai tagad. Tad nu gatavojam visdažādākos ēdienus ar ķirbi. Šoreiz ķirbju sukādes! Lasīt tālāk »

Iemācies jaunu šūpuļdziesmu, ko nodziedāt bērniņam!

Noteikti zini šūpuļdziesmu, ko mazotnē tev dziedāja mamma, tētis vai kāds no vecvecākiem. Nu tu šo dziesmu dziedi savam mazajam bērniņam.  Lasīt tālāk »

Radoši un ekoloģiski - stikla burciņas dāvanu saiņošanai un mājas greznošanai

Burciņu otrreizēja izmantošana ir labs veids, ar ko sākt "zaļo" principu ieviešanu savā ikdienā. Turklāt stikls ir pateicīgs materiāls apkrāsošanai vai aplīmēšanai ar karsto līmi.  Lasīt tālāk »

Mīlīgi popkorna trauciņi ģimenes kino vakaram

Lēnām un pamazām noskaņojamies ziemai. Ieraušamies ērti dīvāna un sasedzamies ar plediem. Ieslēdzam televizorā ģimenes mīļāko filmu un baudām vakaru! Lasīt tālāk »