Kā uztaisīt zemeņu saldējumu no grieķu jogurta

Lieliska iespēja pašam uzzināt, kā top jogurta saldējums, ko ikdienā mums patīk kāru muti notiesāt!

Sastāvdaļas:

  • 50g saldētu vai svaigu aveņu
  • 100g saldētu vai svaigu zemeņu
  • 1 tējk. medus
  • 350g grieķu jogurta

Pagatavošana:

  • Kopā sajauc jogurtu un medu, labi izmaisa.
  • Ogas (ja ņemtas no saldētavas, vispirms tās atkausē) ieliek bļodā un samīca ar dakšu. Pavisam lieliski, ja visas ogas labi nesamīcās un paliek daži ogu gabaliņi.
  • Ogas ieber jogurtā un izmaisa tā, lai tas iekrāsojas rozā, taču nevajag izmaisīt visu tā, lai viss maisījums kļūst rozā.
  • Iegūto maisījumu lej saldējuma formiņās līdz pusei.
  • Tos liek saldētavā.
  • Pēc stundas izņem saldējumus no saldētavas un tajos saliek kociņus. Masa būs pietiekami sacietējusi, lai tos noturētu.
  • Vēl uz apmēram trīs stundām saldējumus atstāj saldētavā.

Foto avots: Shutterstock.com

Brīnišķīga diena Ziemeļblāzmas Bērnu svētkos

4. jūnijā no plkst. 11.00 līdz 16.00 Ziemeļblāzmas parkā noritēs tradicionālie Bērnu svētki, kuru šīgada moto būs “Satiksimies brīnummežā”.  Lasīt tālāk »

Trīs vienkārši un ātri mafinu pasniegšanas veidi

Kad atlicis maz laika un vēlies draugus pārsteigt mazliet krāsaināk, kā arī radīt svētku sajūtu, lielu lomu spēlē ēdiena noformējums un galda klājums. Lasīt tālāk »

Piedzīvojumiem pilns pavasara pārgājiens

Neatkarīgi no tā, cik garš būs šis pārgājiens - pāris stundu gājiens līdz kādai vietai vai pavadot visu dienu ceļā, tas būs labi pavadīts laiks ar draugiem vai ģimeni, bērniem.  Lasīt tālāk »

Muzeju nakts. TOP 18 vietas, kur šo nakti izbaudīt!

Šogad Muzeju naktī domās par laiku, skaitīs laiku un vizualizēs laiku!  ​Un vienlaikus pieminēs "mūžīgi jauno" dzejnieku VEIDENBAUMU, kam apaļi 150.  Lasīt tālāk »

Aužam jostu!

Agrākos laikos stelles bija teju katrās mājās, jo apģērbu gatavoja paši. Līdz mūsdienām aušanas prasme ir saglabājusies kā nacionāla iezīme. Ne velti esam slaveni ar skaisto un grezno Lielvārdes jostu.  Lasīt tālāk »