Kā uztaisīt zemeņu saldējumu no grieķu jogurta

Lieliska iespēja pašam uzzināt, kā top jogurta saldējums, ko ikdienā mums patīk kāru muti notiesāt!

Sastāvdaļas:

  • 50g saldētu vai svaigu aveņu
  • 100g saldētu vai svaigu zemeņu
  • 1 tējk. medus
  • 350g grieķu jogurta

Pagatavošana:

  • Kopā sajauc jogurtu un medu, labi izmaisa.
  • Ogas (ja ņemtas no saldētavas, vispirms tās atkausē) ieliek bļodā un samīca ar dakšu. Pavisam lieliski, ja visas ogas labi nesamīcās un paliek daži ogu gabaliņi.
  • Ogas ieber jogurtā un izmaisa tā, lai tas iekrāsojas rozā, taču nevajag izmaisīt visu tā, lai viss maisījums kļūst rozā.
  • Iegūto maisījumu lej saldējuma formiņās līdz pusei.
  • Tos liek saldētavā.
  • Pēc stundas izņem saldējumus no saldētavas un tajos saliek kociņus. Masa būs pietiekami sacietējusi, lai tos noturētu.
  • Vēl uz apmēram trīs stundām saldējumus atstāj saldētavā.

Foto avots: Shutterstock.com

Klāt pavasaris, dodamies dabā!

Ar draugiem, ģimeni, mājdzīvniekiem vai vienatnē - jebkura kompānija būs īstā, izvēloties vienojošas intereses laika pavadīšanai! Lasīt tālāk »

Ģimenes piedzīvojums - dalība Lielajā talkā!

Ik gadu pavasarī Latvijā rīko Lielo talku, lai mūsu valsts kļūtu par zaļāko un sakoptāko valsti pasaulē.  Lasīt tālāk »

Bērzu sulu ietekme uz organismu - pārbaudām savas zināšanas

Pārliecināmies, cik daudz līdz šim esam zinājuši par šobrīd aktuālajām bērzu sulām! Lasīt tālāk »

Kā izgatavot "zaļo zvēriņu"?

Pavasarim piestāv darbošanās ar zemi un sēklām, tādēļ iesakām izmēģināt izgatavot pašiem savu "zaļo zvēriņu".  Lasīt tālāk »

Iespēja satikt savu meistaru visā Latvijā

„Satiec savu meistaru!” pasākuma būtība ir vēstīt plašākai sabiedrībai par cilvēku, par viņa zināšanām un prasmēm, kas saglabātas un pārmantotas no paaudzes paaudzē. Lasīt tālāk »