Kā uztaisīt zemeņu saldējumu no grieķu jogurta

Lieliska iespēja pašam uzzināt, kā top jogurta saldējums, ko ikdienā mums patīk kāru muti notiesāt!

Sastāvdaļas:

  • 50g saldētu vai svaigu aveņu
  • 100g saldētu vai svaigu zemeņu
  • 1 tējk. medus
  • 350g grieķu jogurta

Pagatavošana:

  • Kopā sajauc jogurtu un medu, labi izmaisa.
  • Ogas (ja ņemtas no saldētavas, vispirms tās atkausē) ieliek bļodā un samīca ar dakšu. Pavisam lieliski, ja visas ogas labi nesamīcās un paliek daži ogu gabaliņi.
  • Ogas ieber jogurtā un izmaisa tā, lai tas iekrāsojas rozā, taču nevajag izmaisīt visu tā, lai viss maisījums kļūst rozā.
  • Iegūto maisījumu lej saldējuma formiņās līdz pusei.
  • Tos liek saldētavā.
  • Pēc stundas izņem saldējumus no saldētavas un tajos saliek kociņus. Masa būs pietiekami sacietējusi, lai tos noturētu.
  • Vēl uz apmēram trīs stundām saldējumus atstāj saldētavā.

Foto avots: Shutterstock.com

Darām paši! Kastīte pierakstiem

Šī ideja paši noderīga būs radošiem cilvēkiem, kam nepieciešamība palīdzība kārtības ieviešanai uz galda.  Lasīt tālāk »

Uz Dabas muzeju izzināt biotopus, augus un sēnes!

Sestdien, 31. martā, no plkst. 11.00 līdz 16.00 aicinām apmeklēt ģimenes dienu Dabas muzejā un uzzināt vairāk par Latvijā izplatītākajiem biotopiem, augiem un sēnēm. Lasīt tālāk »

Nesam istabā pūpoliņus!

Ja vēl neesat paspējuši, šodien varam doties skaistā pastaigā pa mežmalu, upes malu vai jūras krastu.  Lasīt tālāk »

Tiešraides kameras. Dabas vērošanai, bet ne tikai

Jau vairākus gadus Latvijā ar tiešraides kameru palīdzību varam sekot līdzi dažādu putnu dzīvei, piemēram, vistu vanagiem, ūpjiem, vai jūras ērgļiem. Lasīt tālāk »

Sākam gatavoties maratonam!

Katru svētdienas rītu līdz pat starta šāvienam Lattelecom Rīgas maratonā 19. un 20. maijā visi aicināti trenēties Mežaparkā lieliskā skrējēju un treneru kompānijā! Lasīt tālāk »