Ģimenes recepšu grāmatai: zirņu pikas jeb kami

Zirņu pikas jeb kami ir tradicionāls ēdiens, ko cēla galdā svētku dienā. 

Lai pagatavotu zirņu kamus, vajadzēs:

500 g vārītus pelēkos zirņus

200 g vārītus kartupeļus

1 sīpolu

200 g žāvētas gaļas

sāli

piparus

rīvmaizi

eļļu 

 

Zirņus un kartupeļu iepriekš novāra.
Kartupeļus samīca, samaļ vai sablenderē. Pēc tam to pašu dara ar pelēkajiem zirņiem. Tad sajauc kopā un kārtīgi izmaisa.
Sīpolu un gaļu sagriež pēc iespējas smalki Sīpolus viegli apcep, tad pievieno arī sagrieztu žāvēto gaļu, pakaisa ar garšvielām un pacep pāris minūtes. Gaļu un sīpolu kopā ar taukiem pievieno zirņu un kartupeļu masai. Visu atkal labi samaisa. No masas taisa bumbas jeb kamus. Tad apviļā rīvmaizē un apcep.
Kamus parasti gatavo dienu pirms pasniegšanas, bet pasniedz siltus, īsi pirms ēšanas ieliekot uz brīdi cepeškrāsnī. 

Ja tā labāk garšo, var arī rīvmaizē neapcept un pasniegt ar skābu krējumu. 

Lai labi garšo! 

Foto avots: Shutterstock.com

Ejam dabā un vērojam ziedus!

Pēc garās un pelēkās ziemas no pumpuriem sprāgst ne tikai zaļās lapas, bet arī krāšņi ziedi. Koku un krūmu ziedēšanas laiks parasti ir īss, tādēļ dodamies vērot šo pasakaino krāšņumu! Lasīt tālāk »

Taupām laiku! Iepērkam sadzīves preces un pārtiku attālināti

Ja uzmanīgi izvērtējam savas dienas ritējumu, varam secināt, ka daudz laika pavadām veikalā, lai iegādātos ikdienai nepieciešamās sadzīves preces un pārtiku. Lasīt tālāk »

Visi uz Lielo talku!

Arī šogad piedalāmies Lielajā talkā! Lasīt tālāk »

Piesakām mazos "Mazo Stipro skrējienam"!

Ceturto gadu pēc kārtas, 5. maijā, atpūtas un sporta bāzē “Zelta Zirgs”, Ķegumā norisināsies atraktīvas skriešanas sacensības ģimenēm ar bērniem. Lasīt tālāk »

Gāžamie kluči jautrām dārza izklaidēm

Jautras dārza aktivitātes varat nodrošināt, sarūpējot milzīgu dārza spēli.  Lasīt tālāk »