Ģimenes recepšu grāmatai: zirņu pikas jeb kami

Zirņu pikas jeb kami ir tradicionāls ēdiens, ko cēla galdā svētku dienā. 

Lai pagatavotu zirņu kamus, vajadzēs:

500 g vārītus pelēkos zirņus

200 g vārītus kartupeļus

1 sīpolu

200 g žāvētas gaļas

sāli

piparus

rīvmaizi

eļļu 

 

Zirņus un kartupeļu iepriekš novāra.
Kartupeļus samīca, samaļ vai sablenderē. Pēc tam to pašu dara ar pelēkajiem zirņiem. Tad sajauc kopā un kārtīgi izmaisa.
Sīpolu un gaļu sagriež pēc iespējas smalki Sīpolus viegli apcep, tad pievieno arī sagrieztu žāvēto gaļu, pakaisa ar garšvielām un pacep pāris minūtes. Gaļu un sīpolu kopā ar taukiem pievieno zirņu un kartupeļu masai. Visu atkal labi samaisa. No masas taisa bumbas jeb kamus. Tad apviļā rīvmaizē un apcep.
Kamus parasti gatavo dienu pirms pasniegšanas, bet pasniedz siltus, īsi pirms ēšanas ieliekot uz brīdi cepeškrāsnī. 

Ja tā labāk garšo, var arī rīvmaizē neapcept un pasniegt ar skābu krējumu. 

Lai labi garšo! 

Foto avots: Shutterstock.com

Lieliska lietotne, lai makā paliktu vairāk vietas

Makā vairs nav vietas visām klienta kartēm? Gudri prāti ir izdomājuši lielisku lietotni, ko ikviens var izmantot, lai visas lojalitātes kartes atrastos vienkopus, proti, viedierīcē.  Lasīt tālāk »

Dienas piedzīvojums: skaitām putnus barotavā!

Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB) jau otro gadu izsludina akciju “Ziņo par putniem dārzā”. Lasīt tālāk »

Četras Aivara Freimaņa filmas, ko vērts noskatīties

Platforma filmas.lv tiešsaistē piedāvā trīs Aivara Freimaņa režisētas filmas. Lasīt tālāk »

TOP lietotnes viedtelefonos. Derēs arī tavam telefonam

Pētot populārākās lietotnes Android telefonos, ir izveidoti atsevišķi topi gan Amerikā, gan Lielbritānijā. Abās valstīs topa augšgalā pirmajā vietā ir fotogrāfiju apstrādes lietotnes. Lasīt tālāk »

Piemiņas pasākumi Barikāžu laikam

Barikāžu laiks ir vēsturisks apzīmējums 1990. gada 4. maijā atjaunotās Latvijas Republikas aizsardzības pasākumiem, kas tika organizēti Rīgā un citās Latvijas pilsētās. Lasīt tālāk »