Cidoniju sukādes - paštaisīti rudens našķi pašiem un dāvanām

Mainām veikalu našķus pret pašu gatavotiem!

Cidoniju našķa vienkāršā pagatavošana: vispirms tās nomazgājam. Sagriežam četrās daļās, iztīrām sēklas. Tad sagriežam vēl plānākās šķēlītēs. Tās pārkaisa ar cukuru. Ik pa laikam apmaisa un pēc sīrupa noliešanas saber cepešpannā plānā kārtā. Apmēram divu dienu laikā no cidonijām iztecēs visa suliņa. To nolej, vēlāk izmantojot garda dzēriena pagatavošanai. Cidonijas kaltē siltā (ne karstā) cepeškrāsnī.

Kad tās gatavas, var saiņot glītos maisiņos dāvināšanai. Tāpat var svētku reizē celt galdā kā īpašo kārumu. 

 

 

Dodamies uz XVIII Starptautisko masku tradīciju festivālu!

XVIII Starptautiskais masku tradīciju festivāls strauji tuvojas. Jau šīs nedēļas nogalē, no 24. līdz 26. februārim Rīgā, Katlakalnā, Mālpilī un Vecumniekos varēs vērot pulku dažādu maskoto ļaužu. Lasīt tālāk »

Izrotājiet sūtījumu vai dāvanu kasti ar ģimenes zīmogu!

Senāk katrai augstdzimušai personai bija savs zīmogs, ar ko identificēt vēstules un citus nozīmīgus dokumentus.  Lasīt tālāk »

Veselīgs našķis gan bērniem, gan pašiem vecākiem – medus un ingvera konfektes

Ikvienam ir pa spēkam mājās pagtavot gardās ingvera un medus konfektes! Lasīt tālāk »

Sirsniņu kārums Valentīndienai

Iepriecini mīļos ar mazām sirsniņas formas kūciņām. Kā tādas pagatavot?   Lasīt tālāk »

Pašu gatavots našķis - dzērvenes pūdercukurā!

Pamazām vitāmīni iet uz beigām, tādēļ ķeramies pie dzērveņu rezervēm un gatavojam brīnišķīgu našķi - dzērvenes pūdercukurā.  Lasīt tālāk »