Cidoniju sukādes - paštaisīti rudens našķi pašiem un dāvanām

Mainām veikalu našķus pret pašu gatavotiem!

Cidoniju našķa vienkāršā pagatavošana: vispirms tās nomazgājam. Sagriežam četrās daļās, iztīrām sēklas. Tad sagriežam vēl plānākās šķēlītēs. Tās pārkaisa ar cukuru. Ik pa laikam apmaisa un pēc sīrupa noliešanas saber cepešpannā plānā kārtā. Apmēram divu dienu laikā no cidonijām iztecēs visa suliņa. To nolej, vēlāk izmantojot garda dzēriena pagatavošanai. Cidonijas kaltē siltā (ne karstā) cepeškrāsnī.

Kad tās gatavas, var saiņot glītos maisiņos dāvināšanai. Tāpat var svētku reizē celt galdā kā īpašo kārumu. 

 

 

Zaļās ceturtdienas ticējumi

Grūti pateikt, kāpēc šī diena ir tieši "Zaļā". Droši vien tāpēc, ka Zaļā ir cerības krāsa. Lasīt tālāk »

Galda dekors Lieldienu svinībām - olu turētājs ar zaķa ausīm!

Ja plānojat Lieldienās uzņemt ciemiņus, jums noderēs fantastiska ideja, kā izveidot skaistus olu turētājus. Lasīt tālāk »

Pašu spēkiem izkaram Lieldienu šūpoles!

Kas gan ir Lieldienas bez kārtīgas izšūpošanās. Lasīt tālāk »

Uz darbu - krāsainās drēbēs un aksesuāros!

Nedēļā pirms Lieldienu svētdienas ierasts, ka bērni uz skolu vai bērnudārzu katru dienu dodas tematiskas krāsas ietērpā vai arī greznojas ar attiecīgās dienas krāsas aksesuāriem. Lasīt tālāk »

Pūpolsvētdienas pēriens. Ko par to saka latviešu tautas ticējumi?

Ticējumi vēsta, ka pēriens ar pūpolzariem nāk par labu nopērtajam, jo tie visu nākošo gadu esot veselīgi un slimības ejot ar līkumu. Lasīt tālāk »