Cidoniju sukādes - paštaisīti rudens našķi pašiem un dāvanām

Mainām veikalu našķus pret pašu gatavotiem!

Cidoniju našķa vienkāršā pagatavošana: vispirms tās nomazgājam. Sagriežam četrās daļās, iztīrām sēklas. Tad sagriežam vēl plānākās šķēlītēs. Tās pārkaisa ar cukuru. Ik pa laikam apmaisa un pēc sīrupa noliešanas saber cepešpannā plānā kārtā. Apmēram divu dienu laikā no cidonijām iztecēs visa suliņa. To nolej, vēlāk izmantojot garda dzēriena pagatavošanai. Cidonijas kaltē siltā (ne karstā) cepeškrāsnī.

Kad tās gatavas, var saiņot glītos maisiņos dāvināšanai. Tāpat var svētku reizē celt galdā kā īpašo kārumu. 

 

 

Zaļā ceturtdiena. Skaitām ligzdas un klausāmies atbalsi!

Šajā nedēļā liela daļa pasaules ir Lieldienu noskaņās.  Lasīt tālāk »

Ideja Lieldienu dekoram - ziedu un olas kompozīcija

Gatavojam Lieldienu dekorus! Lasīt tālāk »

Šodien Pūpolsvētdiena. Veselību iekšā, slimību ārā!

Šorīt, modinot savas ģimenes locekļus, skaitām šādus labvēlības pilnus pantiņus.  Lasīt tālāk »

Pavasara ieskandēšana Pokaiņu mežā

Tuvojas pavasaris, kad diena kļūst arvien gaišāka un garāka, bet tumsa pamazām atkāpjas. Dzīvības sulas koku zaros rosina pumpuru veidošanos, un cilvēkos mostas gaišas izjūtas un domas. Lasīt tālāk »

Pārsteigums no Lieldienu zaķa - strausa ola

Lieldienas vairs nav aiz kalniem. Un vecākiem laiks domāt, kādu pārsteigumu mazajiem atnesīs Lieldienu zaķis. Lasīt tālāk »