Pašu gatavots našķis - dzērvenes pūdercukurā!

Pamazām vitāmīni iet uz beigām, tādēļ ķeramies pie dzērveņu rezervēm un gatavojam brīnišķīgu našķi - dzērvenes pūdercukurā. 

Jums vajadzēs:

Dzērvenes (cik nu vien plānojat apēst);

Olas baltumu (parasti uz 500 gramiem rēķina vienu olas baltumu);

Pūdercukuru (uz to pašu daudzumu dzērveņu rēķina 500 gramus pūdercukura).

 

Pagatavošana:

Pūdercukuru izsijā.

Dzērvenes nomazgā un ļauj nožūt.

Atdala olas baltumu no dzeltenuma. Baltumu sakuļ ar dakšiņu un ieber tajā dzērvenes. Rūpīgi samaisa un caurdurī notecina.

Tad ogas liek pūdercukurā un maigām kustībām apviļā.

Dzērvenes pa vienai liek pannā uz cepampapīra un aptuveni +50 °C apžāvē cepeškrāsnī.

 

Lai izdodas!

Foto avots: Shutterstock.com

Dodamies uz XVIII Starptautisko masku tradīciju festivālu!

XVIII Starptautiskais masku tradīciju festivāls strauji tuvojas. Jau šīs nedēļas nogalē, no 24. līdz 26. februārim Rīgā, Katlakalnā, Mālpilī un Vecumniekos varēs vērot pulku dažādu maskoto ļaužu. Lasīt tālāk »

Izrotājiet sūtījumu vai dāvanu kasti ar ģimenes zīmogu!

Senāk katrai augstdzimušai personai bija savs zīmogs, ar ko identificēt vēstules un citus nozīmīgus dokumentus.  Lasīt tālāk »

Veselīgs našķis gan bērniem, gan pašiem vecākiem – medus un ingvera konfektes

Ikvienam ir pa spēkam mājās pagtavot gardās ingvera un medus konfektes! Lasīt tālāk »

Sirsniņu kārums Valentīndienai

Iepriecini mīļos ar mazām sirsniņas formas kūciņām. Kā tādas pagatavot?   Lasīt tālāk »

Pašu gatavots našķis - dzērvenes pūdercukurā!

Pamazām vitāmīni iet uz beigām, tādēļ ķeramies pie dzērveņu rezervēm un gatavojam brīnišķīgu našķi - dzērvenes pūdercukurā.  Lasīt tālāk »