Pašu gatavots našķis - dzērvenes pūdercukurā!

Pamazām vitāmīni iet uz beigām, tādēļ ķeramies pie dzērveņu rezervēm un gatavojam brīnišķīgu našķi - dzērvenes pūdercukurā. 

Jums vajadzēs:

Dzērvenes (cik nu vien plānojat apēst);

Olas baltumu (parasti uz 500 gramiem rēķina vienu olas baltumu);

Pūdercukuru (uz to pašu daudzumu dzērveņu rēķina 500 gramus pūdercukura).

 

Pagatavošana:

Pūdercukuru izsijā.

Dzērvenes nomazgā un ļauj nožūt.

Atdala olas baltumu no dzeltenuma. Baltumu sakuļ ar dakšiņu un ieber tajā dzērvenes. Rūpīgi samaisa un caurdurī notecina.

Tad ogas liek pūdercukurā un maigām kustībām apviļā.

Dzērvenes pa vienai liek pannā uz cepampapīra un aptuveni +50 °C apžāvē cepeškrāsnī.

 

Lai izdodas!

Foto avots: Shutterstock.com

Piparkūku gaiļu skaistumkonkurss!

Vai jūsmājās plānota lielā Jaunā gada sagaidīšanas balle? Uzdodiet katram viesim uzdevumu - uzcept piparkūku gaiļa tematikā. Lasīt tālāk »

Kopīgais ģimenes apņemšanos saraksts. Ideja veidošanai

Katra jauna gada sākumā vai vecā gada beigās mēs izsakām dažādas jaunas apņemšanās, ko Jaunajā gadā mērķtiecīgi realizēt. Lasīt tālāk »

Izkrāsojiet savu egli!

Ziemassvētku brīvdienās arī radošajiem darbiņiem jābūt tematiskiem. Tātad - krāsojam lielo ģimenes egli! Lasīt tālāk »

Kur dāvanu maiss? Mežā!

Bērni ļoti gaida brīnumaino dāvanu maisu, no kura izburt viņu kārotās lietiņas.  Lasīt tālāk »

Iemīļotu Ziemassvētku dziesmu vārdi

Mierpilnais Ziemassvētku vakars ir īstais brīdis dziedāt Ziemassvētku dziesmas. Lasīt tālāk »