Pašu gatavots našķis - dzērvenes pūdercukurā!

Pamazām vitāmīni iet uz beigām, tādēļ ķeramies pie dzērveņu rezervēm un gatavojam brīnišķīgu našķi - dzērvenes pūdercukurā. 

Jums vajadzēs:

Dzērvenes (cik nu vien plānojat apēst);

Olas baltumu (parasti uz 500 gramiem rēķina vienu olas baltumu);

Pūdercukuru (uz to pašu daudzumu dzērveņu rēķina 500 gramus pūdercukura).

 

Pagatavošana:

Pūdercukuru izsijā.

Dzērvenes nomazgā un ļauj nožūt.

Atdala olas baltumu no dzeltenuma. Baltumu sakuļ ar dakšiņu un ieber tajā dzērvenes. Rūpīgi samaisa un caurdurī notecina.

Tad ogas liek pūdercukurā un maigām kustībām apviļā.

Dzērvenes pa vienai liek pannā uz cepampapīra un aptuveni +50 °C apžāvē cepeškrāsnī.

 

Lai izdodas!

Foto avots: Shutterstock.com

"Rīgas svētki 2017". Dodamies uz Dārza svētkiem!

Par godu Vērmanes dārza 200. jubilejai Rīgas svētkos rīdzinieki un pilsētas viesi ir laipni aicināti uz Dārza svētkiem! Lasīt tālāk »

Kā stilīgi iesaiņot biļeti dāvināšanai?

Pilnā sparā rit kultūras dzīve. Sezonu atsākuši arī teātri visā Latvijā. Kā stilīgi iesaiņot biļetes dāvināšanai, skaties Ragn-Sells Latvija padomā! Lasīt tālāk »

Laterna no skārda bundžas. Izgatavošanas pamācība

Dārza laternas ir iespējams iegādāties veikalos, bet tik pat labi to vari izgatavot arī pats saviem spēkiem. Piedāvājam vienkārši īstenojamu, bet greznu ideju dārza gaismekļiem.  Lasīt tālāk »

Gaismas nūjiņas - ballītes maģiskai noskaņai

Ja vēlaties dārza ballītē ieviest jaunas noskaņas, jāmeklē jaunas dekorāciju idejas.  Lasīt tālāk »

Pārvērt pudeles brīnišķīgos interjera priekšmetos!

Zaļā domāšana ir vērtība, ko arvien vairāk saulītē ceļ interjera dizaineri.  Lasīt tālāk »
>