Pašu gatavots našķis - dzērvenes pūdercukurā!

Pamazām vitāmīni iet uz beigām, tādēļ ķeramies pie dzērveņu rezervēm un gatavojam brīnišķīgu našķi - dzērvenes pūdercukurā. 

Jums vajadzēs:

Dzērvenes (cik nu vien plānojat apēst);

Olas baltumu (parasti uz 500 gramiem rēķina vienu olas baltumu);

Pūdercukuru (uz to pašu daudzumu dzērveņu rēķina 500 gramus pūdercukura).

 

Pagatavošana:

Pūdercukuru izsijā.

Dzērvenes nomazgā un ļauj nožūt.

Atdala olas baltumu no dzeltenuma. Baltumu sakuļ ar dakšiņu un ieber tajā dzērvenes. Rūpīgi samaisa un caurdurī notecina.

Tad ogas liek pūdercukurā un maigām kustībām apviļā.

Dzērvenes pa vienai liek pannā uz cepampapīra un aptuveni +50 °C apžāvē cepeškrāsnī.

 

Lai izdodas!

Foto avots: Shutterstock.com

Zaļā ceturtdiena. Skaitām ligzdas un klausāmies atbalsi!

Šajā nedēļā liela daļa pasaules ir Lieldienu noskaņās.  Lasīt tālāk »

Ideja Lieldienu dekoram - ziedu un olas kompozīcija

Gatavojam Lieldienu dekorus! Lasīt tālāk »

Šodien Pūpolsvētdiena. Veselību iekšā, slimību ārā!

Šorīt, modinot savas ģimenes locekļus, skaitām šādus labvēlības pilnus pantiņus.  Lasīt tālāk »

Pavasara ieskandēšana Pokaiņu mežā

Tuvojas pavasaris, kad diena kļūst arvien gaišāka un garāka, bet tumsa pamazām atkāpjas. Dzīvības sulas koku zaros rosina pumpuru veidošanos, un cilvēkos mostas gaišas izjūtas un domas. Lasīt tālāk »

Pārsteigums no Lieldienu zaķa - strausa ola

Lieldienas vairs nav aiz kalniem. Un vecākiem laiks domāt, kādu pārsteigumu mazajiem atnesīs Lieldienu zaķis. Lasīt tālāk »