Pašu gatavots našķis - dzērvenes pūdercukurā!

Pamazām vitāmīni iet uz beigām, tādēļ ķeramies pie dzērveņu rezervēm un gatavojam brīnišķīgu našķi - dzērvenes pūdercukurā. 

Jums vajadzēs:

Dzērvenes (cik nu vien plānojat apēst);

Olas baltumu (parasti uz 500 gramiem rēķina vienu olas baltumu);

Pūdercukuru (uz to pašu daudzumu dzērveņu rēķina 500 gramus pūdercukura).

 

Pagatavošana:

Pūdercukuru izsijā.

Dzērvenes nomazgā un ļauj nožūt.

Atdala olas baltumu no dzeltenuma. Baltumu sakuļ ar dakšiņu un ieber tajā dzērvenes. Rūpīgi samaisa un caurdurī notecina.

Tad ogas liek pūdercukurā un maigām kustībām apviļā.

Dzērvenes pa vienai liek pannā uz cepampapīra un aptuveni +50 °C apžāvē cepeškrāsnī.

 

Lai izdodas!

Foto avots: Shutterstock.com

Tautasdziesmas par Jāņiem un līgošanu

Vai jūsu ģimenes tautasdziesmu pūrā jau ir tautasdziesmas par Jāņiem un līgošanu?  Lasīt tālāk »

Ieskandini Vasaras Saulgriežus, klausoties līgodziesmas!

Saulgriežos – 21.jūnijā Latvijas Radio 2 ēterā no saules lēkta līdz pat saules rietam pieskandinās skaistākās līgodziesmas. Lasīt tālāk »

Latvijā pirmais Jāņu digitālais gadatirgus. Piedalāmies un gatavojamies svētkiem!

Siera siešana, vainaga pīšana un pīrāgu cepšana – tradīcijas, bez kurām neiztikt, gatavojoties vasaras saulgriežu svētkiem. Lasīt tālāk »

Noderīgas lietotnes, kas palīdzēs atpazīt jāņuzāles

Jau šonedēļ svinēsim vasaras gaidītākos svētkus. Vispirms saulgrieži, pēc tam Līgo svētki. Lasīt tālāk »

Iemācāmies uzņemt lieliskus bērna izlaiduma video!

Devīto un divpadsmito klašu absolventu ģimenēs sācies patīkami satraucošais posms – izlaidumu laiks.  Lasīt tālāk »