Pašu gatavots našķis - dzērvenes pūdercukurā!

Pamazām vitāmīni iet uz beigām, tādēļ ķeramies pie dzērveņu rezervēm un gatavojam brīnišķīgu našķi - dzērvenes pūdercukurā. 

Jums vajadzēs:

Dzērvenes (cik nu vien plānojat apēst);

Olas baltumu (parasti uz 500 gramiem rēķina vienu olas baltumu);

Pūdercukuru (uz to pašu daudzumu dzērveņu rēķina 500 gramus pūdercukura).

 

Pagatavošana:

Pūdercukuru izsijā.

Dzērvenes nomazgā un ļauj nožūt.

Atdala olas baltumu no dzeltenuma. Baltumu sakuļ ar dakšiņu un ieber tajā dzērvenes. Rūpīgi samaisa un caurdurī notecina.

Tad ogas liek pūdercukurā un maigām kustībām apviļā.

Dzērvenes pa vienai liek pannā uz cepampapīra un aptuveni +50 °C apžāvē cepeškrāsnī.

 

Lai izdodas!

Foto avots: Shutterstock.com

Ģimenes recepšu grāmatai: cepeškrāsnī cepts ābols ar biezpiena pildījumu

Kad ārā paliek vēsāks, prātā nāk šīs sezonas saldēdienu receptes, ko pagatavot ģimenei brīvdienu pēcpusdienā.  Lasīt tālāk »

Jocīgie, spocīgie sikspārņi. Jautrs dekoriņš

Pamazām tuvojas gada spocīgākie svētki, par kuriem daļa pieaugušo rauc degunu, taču bērniem patīk.  Lasīt tālāk »

Foto kubi dāvanām un pašu plauktam

Saberzējam rokas un metamies jaunos izaicinajumos! Šoreiz gatavosim brīnišķīgus foto kubus. Lasīt tālāk »

Kā mājās sagaidīt tuvu radinieku bērniņu

Par brāļu vai māsu bērniņa piedzimšanu mēs vienmēr ļoti priecājamies un vēlam tikai to labāko. Vēlamies pārsteigt un iepriecināt jauno ģimeni jau pašās pirmajās dienās. Tikai kā? Lasīt tālāk »

Ar joku video pārsteidz draugus kāzās

Kāzas ir brīnumskaisti svētki, kuri tiek svinēti ne tikai vasarā, bet visu cauru gadu.  Lasīt tālāk »