Pašu gatavots našķis - dzērvenes pūdercukurā!

Pamazām vitāmīni iet uz beigām, tādēļ ķeramies pie dzērveņu rezervēm un gatavojam brīnišķīgu našķi - dzērvenes pūdercukurā. 

Jums vajadzēs:

Dzērvenes (cik nu vien plānojat apēst);

Olas baltumu (parasti uz 500 gramiem rēķina vienu olas baltumu);

Pūdercukuru (uz to pašu daudzumu dzērveņu rēķina 500 gramus pūdercukura).

 

Pagatavošana:

Pūdercukuru izsijā.

Dzērvenes nomazgā un ļauj nožūt.

Atdala olas baltumu no dzeltenuma. Baltumu sakuļ ar dakšiņu un ieber tajā dzērvenes. Rūpīgi samaisa un caurdurī notecina.

Tad ogas liek pūdercukurā un maigām kustībām apviļā.

Dzērvenes pa vienai liek pannā uz cepampapīra un aptuveni +50 °C apžāvē cepeškrāsnī.

 

Lai izdodas!

Foto avots: Shutterstock.com

Ziemassvētku pikniks pie dabas

Ziemassvētki ir īpašs laiks, kad ģimene sanāk kopā, lai mierīgi nosvinētu svētkus priecīgā un patīkamā gaisotnē Lasīt tālāk »

Kāzas ziemā? 3 košas noskaņas idejas

Latvijā tradicionāli kāzas biežāk rīko vasarā. Taču kāzas ziemā var būt īpašas, jo ir iespējams radīt pavisam neparastu noskaņu, kas arī bildēs izskatīsies pasakaini.  Lasīt tālāk »

Klāt Advente. Aizdedzam otro sveci!

Laiks pamazam kļūst vēsāks, un pienākusi arī otrā Advente.  Lasīt tālāk »

3 idejas, kā mandarīnus un apelsīnus izmantot ziemas dekoros

Apelsīni ir tik koši un krāsaini. Un tie ir brīnišķīgs materiāls, ko izmantot dekoru veidošanā.  Lasīt tālāk »

Adventes kalendārs no mazām svecītēm

Adventes kalendārs var būt arī mazas numurētas svecītes, kuras aizdedzina katru dienu pa vienai.  Lasīt tālāk »